KUKA smartPAD crop

Optimert for både venstre- og høyrehendte

Flying start for KUKA smartPAD-2

Smidige utforming, høyere ytelse og mer intuitiv robotstyring. På Automatica-messen i München i juni var KUKA på plass, bland annet for å presentere KUKA smartPAD-2 – belønnet med IF Design Award 2018.

En av nyhetene er at den velkjente 6D-musen har fått en ny utforming som gjør styringen av roboten mer intuitiv.

KUKA smartPAD-2 erstatter den tidligere versjonen av KUKA smartPAD som ble lansert i 2010. – Våre kunder vil få en helt annen opplevelse når de arbeider med sine roboter i KUKA smartPAD-2, sier Joacim Lorentsson, salgssjef i KUKA Nordic AB. Versjon 2 av operatørpanelet har en robust utforming – blant annet en touchskjerm med herdet, ripesikkert glass – og det egner seg godt for tøffe industrielle miljøer.

Den er optimert for både venstre- og høyrehendte og tilbyr ergonomisk og komfortabel håndtering. I tillegg har den fått ekstra muligheter med grep på undersiden og kan settes ned og brukes som skrivebordkonsoll. KUKA smartPAD-2 har også en ergonomisk skulderstropp som gjør at operatøren kan bær den uten å bli sliten. Ifølge Joacim

Lorentsson var interessen stor når selskapet presenterte KUKA smartPAD-2 på Automatica-messen i München i juni.

– Det var en fantastisk messe og vi fikk en masse oppmerksomhet, sier han.

Med åtte Jog keys kan KUKA smartPAD-2 styre roboter med opp til åtte akser. Den har hot plug-funksjonalitet og kan kobles til og fra roboten når som helst under drift, det gjør panelet optimalt for operatører som må kunne håndtere flere forskjellige roboter. Andre fordeler er at den har smidigere og raskere maskinvare og betydelig høyere ytelser enn forgjengeren. – Vi er meget glade for at vi kan tilby KUKA smartPAD-2 til våre kunder, og den gjør robotene mye mer tilgjengelig og betydelig lettere å bruke, sier Joacim Lorentsson.

KUKA smartPAD-2 fikk litt av en flying start når den tidligere i år ble belønnet med iF Design Award.  Denne prisen har blitt utdelt årlig siden 1954 og går til de beste
løsningene innenfor produktdesign. Vinnerne velges ut av et panel som består av 63 designeksperter fra forskjellige land. I år deltok i alt 6500 aktører fra 54 forskjellige land.

iF International Forum Design holder til i Hannover.

Jorrit Lousberg

Europas største energilagringssystem i drift på Johan Cruijff ArenA

Kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenhet og 148 Nissan LEAF-batterier

3 megawatts energilagringssystem sørger for mer effektiv, bærekraftig og pålitelig energiforsyning til Nederlands største stadion. Nylig ble det største energilagringssystemet som bruker elbilbatterier i Europa satt i drift på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam, Nederland.

les mer...
Solcelle crop

Otovo og Solar Norge inngår strategisk partnerskap

Solenergimarkedet i Norge utvikler seg raskt,

Otovo, Norges ledende leverandør av solcelleanlegg til privatmarkedet og Solar Norge AS har inngått et strategisk partnerskap om innkjøp og salg av solceller og Sunstyle solcelletak

les mer...
96641_1000

Cloud-IoT-Gateway for Proficloud

Allerede eksisterende anlegg kan sende tilstandsinformasjon til Proficloud

Proficloud fra Phoenix Contact er et åpent IoT-system for utforming av egnede løsninger for alle applikasjoner. Dette kan være skybasert datainnsamling, -analyse eller et omfattende automatiseringskonsept.

les mer...
High-end Industrie-PC der neuesten Generation / High-end industr

Utnytt det beste fra to verdener

Vil se betydelige ytelsesfordeler

Programmerbare kontroller og personlige datamaskiner er begge kraftige verktøy i industrielle miljøer. Hver gir de forskjellige fordeler som verktøy i bedriftens arbeid med å få rask og effektiv produksjon og. Produksjonssjefer som evner å unytte begge teknologiene i fellesskap, vil se betydelige ytelsesfordeler.

les mer...