Innovation concept presented by a consultant in management on webinar screen

Kan installert direkte i ex-områdene sone 1/21

Ex-godkjent Remote IO System i kompakt design

FG-Tech AS meddele at de nå representerer BEx-Solution GmbH fra Karlsruhe i Tyskland. BEx-Solution GmbH er verdens første produsent som presenterer et desentralisert, kompakt og eksplosjonssikkert Remote IO-system med ulike Ethernet-feltbussystemer for anvandelse i Ex-områder sone 1/21.

Dette «Plug & Play» Remote IO-systemet kan installert direkte i ex-områdene sone 1/21 som et grensesnitt mellom signaler (sensorer / aktuatorer) og ekstern PLS (utenfor ex-område). Med BEx1 er det mulig å koble til 32 signaler fra sone 0/20 direkte modulen.

Alle signaler kombineres i BEx1 og behandles via den integrerte buskobleren. Datakommunikasjonen til ekstern PLC samt ytterligere slaver realiseres via en integrert switch.

Kompatibel med ulike Ethernet-feltbussystemer

Under utviklingen av BEx1 var fokuset å realisere en multifunksjonell i IO-modul. Resultatet ble en IO-modul med 32 egensikre (Ex-i) IO’er fordelt på 8-digitale innganger, digitale utganger, analoge innganger, analoge utganger.

De digitale inngangene er i henhold til Namur-standarden. BEx1 sine analoge IO’er håndterer signaler i området fra 0…25mA og er dermed åpen og kompatibel for tilkobling av forskjellige sensorer og aktuatorer.

BEx1 har innebygd en 32-bits prosessor som grunnlag for maskinvaren. Programvarestakken i prosessoren støtter alle standard industrielle Ethernet-systemer (PROFINET, EtherCAT, Ethernet-IP, Ethernet Powerlink, Modbus). Dette gjør modulen betydelig enklere med tanke på utvikling av eksterne IO-enheter.

Robust konstruksjon for eksplosjons farlig områder

Kapslingen er laget av aluminium i høy kvalitet, overflaten er galvanisert og spesielt motstandsdyktig mot yttre virkninger. Fordelen med kapsling av metall er at elektrostatiske ladninger ikke kan oppstå på overflaten, i motsetning til kapsling av plast.

Det brede temperaturområdet fra -40 ° C til 70 ° C gir sikker drift i ekstreme klima, videre er modulens elektronikk helt beskyttet mot fuktighet og støv. BEx1 er også mindre utsatt for slag og vibrasjoner dette ivaretar en høy systemtilgjengelighet.

Applikasjons fordeler

Redusert installasjonsarbeid og kostnadsbesparende - Eksterne isolasjonsforsterkere (barrierer) er ikke påkrevd, optimal desentralisert plassering i feltet på grunn av kompakt design, tidsbesparende grunnet «plug & play» installasjon.

Ytterligere informasjon, se; http://fgtech.no/12-nyheter/99-remot-i-o

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.

Emerson TopWorx_DVR_Iso crop

Emerson lanserer en kompakt ventilposisjonsensor som er konstruert for rask og enkel igangsetting

TopWorx DVR Switchbox er en kompakt og robust ventilposisjonerer av høy kvalitet som leverer pålitelige tilbakemeldinger om åpen/lukket ventilposisjon. Emerson lanserer nyeTopWorx™ DVR Switchbox. Den kombinerer et robust hus av resin, en kompakt størrelse og et patentert kamhjuldesign som leverer et pålitelig verktøy for tilbakemelding om ventilposisjoner for vann- og spillvannsystemer, næringsmiddel- og drikkevareproduksjon og industrielle bruksområder.