Evry datasenter crop

Gjennomført mer enn 60 tester og demonstrasjoner av anlegget

EVRYs skybaserte datasenter oppnår internasjonale sertifiseringskrav

EVRY har gjennomført Tier III sertifisering av selskapets skybaserte datasenter på Fet, og tilfredsstiller et høyt internasjonalt kvalitetskrav i henhold til Uptime Institute.

«For å sikre at våre kunder utnytter det fulle potensialet av digitaliseringen, har EVRY en cloud first strategi som gjør det enkelt for dem å ta i bruk blant annet kognitive løsninger, kunstig intelligens og api-er. Et sentralt element i digitaliseringen er å tilrettelegge en robust og skalerbare infrastruktur med høy grad av sikkerhet og kvalitet som er tilrettelagt for 24/7 operasjon av virksomhetskritiske løsninger. Sertifiseringen fra Uptime Institute er en viktig anerkjennelse av datasenteret på Fet», sier direktør Jon Berntsen i EVRY Financial Services Operations.

Et ledd i sertifiseringen er at EVRY har gjennomført mer enn 60 tester og demonstrasjoner av anlegget i samarbeid med Uptimes revisorer. Alle tester er godkjent uten avvik eller registrerte driftsforstyrrelser.

EVRYs skysenter bygger på automatiserte arbeidsprosesser og industrialiserte leveransemodeller med trygg lagring av data i Norge. Datasenteret på Fet er det mest effektive og energisparende i Norge. Det er tatt i bruk et helt nytt og innovativt luftkjølingssystem som fjerner avfallsvarme fra maskinvaren ved hjelp av et indirekte system for utendørs luft-til-luft. Luftkjølingssystemet, kombinert med bruk av moderne og energieffektive servere, gjør datasenteret på Fet til et av verdens mest bærekraftige datasentre.

EVRYs datasenter på Fet har nå følgende sertifiseringer:

  • Tier III Concurrent Maintainability «Design», utstedt av Uptime Institute
  • Tier III Concurrent Maintainability «Constructed Facility», utstedt av Uptime Institute
  • Data Center Rating 3 etter ANSI/TIA 942-A, utstedt av Critical Facilities Consulting
  • Availability Class 3 etter EN 50600, utstedt av Critical Facilities Consulting
  • ISO 27001 Styringssystem for informasjonssikkerhet, utstedt av Nemko
  • ISO 9001 Kvalitetssystem for prosesser som håndtering av changes, utstedt av Nemko

Fakta om datasenteret på Fet

Norges største og mest moderne datasenter med 4 200 m2 (8,4 MW IT load) fordelt på tre etasjer i to autonome bygg (Twin-Site-One-Location) med videre utbyggingsmuligheter

  • Europas største datasenter bygget med luft-til-luft kjøleteknikk.
  • Effektiviteten av datasentre måles i PUE (Power Usage Efficiency). Mens en rekke tradisjonelle datasentre har en PUE på 1,6 – 2,4, har datasenteret på Fet mindre enn 1,12.
  • Brannbeskyttelse med hypoksisk luft, også kjent som oksygenreduksjonssystem, som er en proaktiv brannbeskyttelsesteknikk basert på en permanent reduksjon av oksygenkonsentrasjonen.
  • Naturlig frikjøling med lukket luft-til-luft kjøling, Ingen kjølerør med væske i datarom.
  • Ingen lastbegrensning på rack siden rack plasseres rett på gulv.
  • Ingen rørføringer inne i datarom, ingen risiko for lekkasjer.
  • Redundante fiberkoblinger med et utvalg av operatører.
  • Stor fleksibilitet ovenfor kunder ved at løsningene kan tilpasses kundebehov og fremtidige tjenester.
  • Sikkerhet på strøm med 2N+1 (n+1) infrastruktur designet for 100 prosent tilgjengelighet og ingen avbrudd under vedlikehold.
Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.