Evry datasenter crop

Gjennomført mer enn 60 tester og demonstrasjoner av anlegget

EVRYs skybaserte datasenter oppnår internasjonale sertifiseringskrav

EVRY har gjennomført Tier III sertifisering av selskapets skybaserte datasenter på Fet, og tilfredsstiller et høyt internasjonalt kvalitetskrav i henhold til Uptime Institute.

«For å sikre at våre kunder utnytter det fulle potensialet av digitaliseringen, har EVRY en cloud first strategi som gjør det enkelt for dem å ta i bruk blant annet kognitive løsninger, kunstig intelligens og api-er. Et sentralt element i digitaliseringen er å tilrettelegge en robust og skalerbare infrastruktur med høy grad av sikkerhet og kvalitet som er tilrettelagt for 24/7 operasjon av virksomhetskritiske løsninger. Sertifiseringen fra Uptime Institute er en viktig anerkjennelse av datasenteret på Fet», sier direktør Jon Berntsen i EVRY Financial Services Operations.

Et ledd i sertifiseringen er at EVRY har gjennomført mer enn 60 tester og demonstrasjoner av anlegget i samarbeid med Uptimes revisorer. Alle tester er godkjent uten avvik eller registrerte driftsforstyrrelser.

EVRYs skysenter bygger på automatiserte arbeidsprosesser og industrialiserte leveransemodeller med trygg lagring av data i Norge. Datasenteret på Fet er det mest effektive og energisparende i Norge. Det er tatt i bruk et helt nytt og innovativt luftkjølingssystem som fjerner avfallsvarme fra maskinvaren ved hjelp av et indirekte system for utendørs luft-til-luft. Luftkjølingssystemet, kombinert med bruk av moderne og energieffektive servere, gjør datasenteret på Fet til et av verdens mest bærekraftige datasentre.

EVRYs datasenter på Fet har nå følgende sertifiseringer:

  • Tier III Concurrent Maintainability «Design», utstedt av Uptime Institute
  • Tier III Concurrent Maintainability «Constructed Facility», utstedt av Uptime Institute
  • Data Center Rating 3 etter ANSI/TIA 942-A, utstedt av Critical Facilities Consulting
  • Availability Class 3 etter EN 50600, utstedt av Critical Facilities Consulting
  • ISO 27001 Styringssystem for informasjonssikkerhet, utstedt av Nemko
  • ISO 9001 Kvalitetssystem for prosesser som håndtering av changes, utstedt av Nemko

Fakta om datasenteret på Fet

Norges største og mest moderne datasenter med 4 200 m2 (8,4 MW IT load) fordelt på tre etasjer i to autonome bygg (Twin-Site-One-Location) med videre utbyggingsmuligheter

  • Europas største datasenter bygget med luft-til-luft kjøleteknikk.
  • Effektiviteten av datasentre måles i PUE (Power Usage Efficiency). Mens en rekke tradisjonelle datasentre har en PUE på 1,6 – 2,4, har datasenteret på Fet mindre enn 1,12.
  • Brannbeskyttelse med hypoksisk luft, også kjent som oksygenreduksjonssystem, som er en proaktiv brannbeskyttelsesteknikk basert på en permanent reduksjon av oksygenkonsentrasjonen.
  • Naturlig frikjøling med lukket luft-til-luft kjøling, Ingen kjølerør med væske i datarom.
  • Ingen lastbegrensning på rack siden rack plasseres rett på gulv.
  • Ingen rørføringer inne i datarom, ingen risiko for lekkasjer.
  • Redundante fiberkoblinger med et utvalg av operatører.
  • Stor fleksibilitet ovenfor kunder ved at løsningene kan tilpasses kundebehov og fremtidige tjenester.
  • Sikkerhet på strøm med 2N+1 (n+1) infrastruktur designet for 100 prosent tilgjengelighet og ingen avbrudd under vedlikehold.
Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.