CHRISTIAN AHRENS - KOELN

Innovative teknologier ble til en betydelig drivkraft for forretningvirksomheten

Et vellykket år for Endress+Hauser

Konsernet nyter godt av global vekst, øker inntektene og skaper mange nye arbeidsplasser. Endress+Hauser økte sine salg og inntekter i 2017. Konsernet har nytt godt av et sterkt forretningsmiljø og introdusert en rekke nye produktinnovasjoner, inkludert en ny digital tjenesteportal for våre kunder.

Flere nyansettelser, betraktelige investeringer og store fremskritt innen bærekraft understreker konsernets balanserte vekst.

Bredere vekst på alle områder

Et sterkt forbrukermiljø, stabilisering av oljeprisen og lavere renter i 2017 førte til økt investeringsaktivitet i prosessindustrien. "Bortsett fra å måtte utvide kapasiteten, har selskapet vært ute etter å produsere på en mer konkurransedyktig, pålitelig og bærekraftig måte", sier Matthias Altendorf. Endress+Hauser støtter deres bestrebelser som en ledende global leverandør av prosess- og laboratoriemåleteknologi, automatiseringsløsninger og -tjenester.

Innovasjon og digitalisering som drivkraft

"Forretningsvirksomheten har prestert bra i nesten alle regioner og næringer", rapporterte konsernsjefen. Innovative teknologier ble til en betydelig drivkraft for forretningvirksomheten. I fjor lanserte Endress+Hauser 57 nye produkter og 571 instrumentalternativer. Utgifter til forskning og utvikling økte til 170,7 millioner euro, noe som tilsvarer 7,6 prosent av salget. Betydningen av innovasjon hos Endress+Hauser gjenspeiles i 261 nye patentsøknader. Digitalisering spiller en stadig viktigere rolle.

Forbedringer på inntjeningssiden

Endress+Hauser forbedret driftsresultatet (EBIT) med 15,0 % til 251,7 millioner euro. Resultat før skatt (EBT) steg med 24,9 % til 275,6 millioner euro. Nettoinntektene økte med 34,2 % til 209,1 millioner euro. Avkastningen på salg (ROS) økte med 2,0 poeng til 12,3 %. Egenkapitalandelen sank derimot med 0,3 poeng til 70,2 % på grunn av valutakurseffekter. Endress+Hauser investerte 138,7 million euro verden over.

Utmerkede karakterer for bærekraft

"Som en familiebedrift er det vårt mål å vokse på en bærekraftig måte", understreker konsernsjef Matthias Altendorf. En av de strategiske nøkkelindikatorene for dette er EcoVadis-standarden, som rangerer leverandørers bærekraft. I 2017 endte Endress+Hauser med 66 av 100 poeng og ble rangert blant de topp to prosentene av alle selskapene som ble evaluert. Endress+Hauser skapte 296 nye jobber i 2017, betydelig mer enn planlagt. På slutten av året jobbet 13 299 personer for konsernet.

Solide fremtidsutsikter for det gjeldende året

Endress+Hauser har hatt en god start på året med en kraftig økning i innkommende ordre. Konsernet planlegger en vekst på rundt 4–6 % og forventer at lønnsomheten vil ligge på dagens nivå uten uvanlige hendelser. 223 millioner euro har blitt satt av til investeringer, og konsernet planlegger å skape opptil 500 nye jobber over hele verden. "Vi forventer at 2018 blir nok et godt år for Endress+Hauser", sier Matthias Altendorf.

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...