Eplan-26-crop

Enklere å behandle og administrere prosjekter og prosjektdata.

Eplan-plattform med mange tekniske oppgraderinger

Med den nye Eplan-plattform versjon 2.6 drar brukere fordel av omfattende ingeniørfunksjoner som enkelt kan integreres inn i den daglige arbeidsprosessen, inkludert nye funksjoner for terminaldesign og prosjektdatabehandling, representasjonen av rørlegging for hydraulikk og optimert IT-integrering.

Det finnes også mange tekniske oppgraderinger i den nyeste versjonen. Brukertilbehør kan nå enkelt vises ved behandlingen og administrasjonen av rekkeklemmer. Videre kan automatisk eller manuelt definerte lasker også enkelt identifiseres. Brukere har også mulighet til å vise den aktuelle terminalstatusen som den representeres i Navigator. Nok en forbedring: en ny tilkoblingsorientert vising gir deg en rask oversikt over hvilke terminalkoblinger som fremdeles er ledige. 

Administrere prosjekter og prosjektdata 

Ved hjelp av filteret for prosjektstyring er det nå enda enklere å behandle og administrere prosjekter og prosjektdata. Underprosjekter kan defineres fritt og lagres når som helst og det eksisterer mer fleksibilitet for navneallokering. Brukere kan for eksempel oppdater bare hovedprosjektet istedenfor å måtte lagre underprosjekter med for å oppdatere hovedprosjektet. Innen administrasjon av prosjektstruktur kan visse strukturer søkes etter og revideres igjennom hele prosjektet, noe som betraktelig forenkler prosjektoversikten. Definisjonen av sekvenssider for utskrift eller PDF-lagring har også blitt betraktelig forbedret og brukere drar også fordel av raskere resultater i dette området. 

Rør/slanger i 3D 

For hydraulikk og trykkluft, for kjøling og smøring: flere forskjellige bruksområder krever bruk av rør- eller slanger for å transportere luft eller olje. Eplan Fluid Professional, inkludert programtillegget Eplan Pro Panel, tilbyr nå muligheten for å representere rør- eller slanger direkte i 3D med fullstendig layout. Ingeniører kan derved vurdere layout og se lengden av rør og slanger. En eksportfunksjonalitet kan overføre rørgeometrien til en ekstern programvare for rørbøying.

Fra forhåndsplanlegging til detaljert ingeniørarbeid 

Mange nye funksjoner er optimert for å forenkle integreringen av Eplan-plattformen til kundenes eksisterende prosesser. Eplan Preplanning tillater nå import av data fra eksterne kilder. En forhåndsvisningsfunksjon gir bekreftelse av innkommende data før de importeres. Forskjeller er lett å oppdage, og til og med tidligere slettede objekter kan nå enkelt finnes og fjernes fra forhåndsplanlegging og videre ingeniørarbeid. Dette representerer neste trinn mot bedre datakonsistens og dataintegritet innenfor designingeniørarbeid - fra planlegging frem til detaljert ingeniørarbeid. 

Bedre IT-integrering 

Brukeradministrasjon har også blitt enklere: eksisterende brukere kan helt enkelt importeres inn i en IT-infrastruktur istedenfor å måtte opprette en ny bruker. Administrasjon av brukerrettigheter i Eplan er utvidet med støtte for Active Directory. Bruken av SQL-databaser har også blitt enklere: det finnes nå en utvalgsliste over tilgjengelige SQL-databaser hvor du kan velge den riktige. 
 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...