Eplan

Melsoft iQ Works er en integrert programvaresuite

Eplan og Melsoft iQ Works

AutomationML gjør det mulig. Den nye integreringsløsningen fra Eplan Electric P8 til Melsoft iQ Works fra Mitsubishi Electric knytter elektroteknikk med automatisering.

Data, som for eksempel symbolske adresser, kan nå utveksles i to retninger med nåværende programvarepakke. Resultatene i EPLAN Electric P8 er imponerende: valide skjema, inkludert busskobling mellom PLC-komponenter og maskinvarekonfigurasjoner av toppkvalitet.

Utveksling av PLC-data i to retninger bidrar til å optimalisere prosesser innen ingeniørarbeid og automatisering. Med den nye integreringen mellom Eplan Electric P8 og Melsoft iQ Works har løsningsleverandøren Eplan og Mitsubishi Electric tatt dette et skritt videre. AutomationML utgjør grunnlaget for integrasjonen, som baner vei mot Industry 4.0 med dens åpenhet for datautveksling. Datasettet laget i Eplan er grunnlaget for PLC-maskinvareenheten (ramme) og programmeringen. Eplan Data Portal leverer de nødvendige komponentdataene. Kombinert gir de raskere komponentkonfigurasjon og konstruksjonsplanlegging. 

Melsoft iQ Works er en integrert programvaresuite og omfatter de nødvendige programvareløsningene for å programmere Mitsubishi Electrics automatiseringsprodukter. Med den nye integreringen i Eplan Platform, Version 2.7, kan brukere utveksle, senere redigere og synkronisere prosjektdata i hvilken som helst retning på alle prosjektstadier. Brukerne må ikke lenger angi data mer enn én gang, noe som reduserer sjansen for feil. Det gjør også samarbeid mellom elektroingeniører og programvareutviklere lettere. Brukere av elektronisk design får også tilleggsfordeler: tildelingen av PLC-enheter er helt synlig. Enhetene kan redigeres raskere med systemstøtte, og endringer i siste liten kan generelt gjennomføres lettere.

 

AutomationML Technology 

Som et ikke-proprietært, standardisert og XML-basert dataformat kan AutomationML framstille konstruksjonsinformasjon for systemtopologier og strukturer, geometri og logikk. For å vise strukturell og topologisk informasjon bruker AutomationML CAEX-formatet (Computer Aided Engineering Exchange), en internasjonal dataformat-standard iht. IEC 62424/IEC 62714. Det har fundamentalt objekt-orienterte begreper for å vise anleggs- og systemstrukturer. AutomationML gir i tillegg muligheten til å overføre systemstrukturer, for eksempel rammeenheter. Dette muliggjør velstrukturert, total dokumentasjon, selv for service og vedlikehold. Til slutt kan data fra ulike programvareverktøy, for eksempel enhetsinformasjon, utveksles mellom produsenter og brukere og lett integreres i dokumentasjonen.

Om iQ Works 

Melsoft iQ Works er en integrert programvaresuite som konsoliderer programmene som trengs for å programmere automatiserings-produktene fra Mitsubishi Electric - GX Works3, MT Works2, GT Works3, RT ToolBox2 og FR Configurator2. Programvareversjonen støttes gjennom Navigator, et grafisk, lettanvendelig grensesnitt mellom brukeren og konfigurasjonen av sentralsystemet. En annen forenkling oppnås ved at prosjekter omfatter bruk av systemmerker og parametere. Fordelene med denne kraftige programvaresuiten omfatter forenklet systemutvikling siden det krever betraktelig mindre innsats for repetitive oppgaver, minimaliserer feilkilder og senker totale driftskostnader slike feil medfører.
Bakgrunn

Eplan og Mitsubishi Electric har hatt et strategisk partnerskap i årevis. Løsningsleverandøren Eplan er et medlem av e-F@ctory Alliance; omvendt leverer Mitsubishi Electric sine data i Eplan Data Portal. Begge selskapenes mål for kunder/brukere er klart: økt datakvalitet, raskere prosesser for ingeniørarbeid og produksjon, økt produktivitet

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.