Eplan Cogineer Cloud Project crop

Organisert i to funksjonsområder: Designer og Prosjektbygger.

Eplan Cogineer er på vei til skyen

Eplan Cogineer er nå et fullverdig medlem av Eplan Platformen. Denne programvaren for enkel og rask generering av elektriske skjema og fluid design gir automatisering ekstra kraft.

Basert på Microsoft Azure, vil Eplan Cogineer nå også tilby de fordelene man får av en skybasert teknisk løsning.

Den nye Eplan Cogineer er på alle måter en nyvinning innen automatisering. Sammen med Microsoft Azure kan Cogineer gi en helt ny merverdi til ditt firma - fra trygg, verdensomspennende tilgang til data, til enkel levering av omfattende IT-infrastruktur. Microsoft Azure gir mulighet for å lagre, arkivere og angi versjon for data, uten at brukerne trenger investere tid på det. Samtidig er Eplan Cogineers brukervennlighet selve kjernen: alle Eplan-brukere kan starte arbeidet umiddelbart basert på eksisterende makroer og opprette regelsett og konfiguratorer uten programmeringskunnskap. Eplans salgskonsept er også nyskapende og driver nybrottsarbeid med sin nye abonnementsbaserte lisensiering av programvaren. Kundene drar nytte av hvor lett det er å begynne å bruke Eplan Cogineer og at det ikke medfører investeringsrisiko. Lisenser kan brukes dynamisk eller legges til midlertidig etter som firmaets ordresituasjon krever det, etter behov.

Eplan Cogineer er organisert i to funksjonsområder: Designer og Prosjektbygger. Den siste er et brukergrensesnitt som opprettes automatisk basert på konfigurasjonsvariabler. Denne teknologien er den første av sitt slag innen elektroteknikk. Brukerne av systemet i en nylig pilotfase ble imponert over løsningen og har dermed bekreftet utviklingskonseptet. AB Graphic International Inc, med hovedkontor i Bridlington i Storbritannia, har testet Eplan Cogineer og bruker i mellomtiden flere lisenser hos selskapet. Som kontrollsystem-ingeniør Ken Lomas i AB Graphic International sier: »Etter å ha brukt Eplan Cogineer på flere maskiner, mens en kollega brukte den eksisterende arbeidsmetoden, kunne jeg lage et sett med tegninger på fem til ti minutter med Eplan Cogineer, sammenlignet med de vanlige seks timene. Den andre umiddelbart tydelige fordelen med Eplan Cogineer er å unngå mulige feil.»

Jungheinrich Logistics, et ledende intralogistikkfirma, bruker også den nye programvaren. Utviklingssjef innen elektroteknikk, Michael Resing i Jung-heinrich Projektlösungen i Offenbach i Tyskland, forklarer: »Våre erfaringer med Eplan Cogineer var svært positive i testfasen. Mine kolleger og jeg kunne straks begynne med arbeidet uten å bruke lang tid på gjøre oss kjent med programmet, og Eplans konsulenter hjalp med praktisk triks og knep. Det ble tydelig at Eplan Cogineer i aller høyeste grad oppfyller våre behov innen konfigurering. På grunn av det har vi permanent innført Eplan Cogineer i Offenbach, og dette skjedde i løpet av noen dager.

Data i skyen

Både funksjonsområdene Designer og Prosjektbygger starter nå direkte i skyen. Brukerregistrering- og administrasjon er lett fordi det er lagt inn i Eplan Platformen. Biblioteker og konfigurasjoner leveres av Microsoft Azure eller lagres i skyen slik at alle involverte alltid har adgang til prosjektets siste status. Tilleggsfordeler for selskaper: ledelses- og IT-oppgaver som reservesystemer overføres fra brukeren til skyen - uten behov for servermaskinvare eller administrasjon fra selskapets side. Og brukerne arbeider alltid med den aller nyeste versjonen av Eplan Cogineer.

Finn ut mer på; www.eplancogineer.com

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.