EH_TrustSens crop

Føleren kalibrerer dermed seg selv hver gang systemet rengjøres eller steriliser

Endress+Hauser vinner Hermes Award

TrustSens, verdens første selvkalibrerende temperaturføler for industrielle applikasjoner. Det kompakte termometeret iTHERM TrustSens er designet spesielt for hygieniske og aseptiske applikasjoner innen næringsmiddel- og livsvitenskapsindustriene.

Med automatisert og fullstendig sporbar selvkalibrering under produksjon eliminerer sensoren faren for at avvik ikke påvises, og dette gir maksimal produktsikkerhet og effektivitet under prosessen. Den integrerte Heartbeat-teknologien sørger i tillegg for kontinuerlig enhetsdiagnostikk og verifisering uten at prosessen avbrytes.

Utviklerne utnyttet fysikkfenomen

iTHERM TrustSens benytter en integrert referansesensor. Utviklerne brukte det fysiske prinsippet curiepunktet, hvor materialets magnetiske egenskaper endres brått ved et spesifikt temperaturpunkt. Dette punktet er fastsatt for referansesensoren. Så snart temperaturen synker under denne verdien, f.eks. etter dampsterilisering, justeres begge sensorene. Ettersom curiepunktet forblir konstant, fungerer referansesensoren som en master med stabil sammenligningsverdi.

Føleren kalibrerer dermed seg selv hver gang systemet rengjøres eller steriliseres, noe som er en del av rutinen i prosessene innen næringsmiddel- og livsvitenskapsindustriene. Dette gir betydelige fordeler for kunden. Store systemer inneholder ofte hundrevis av temperatursensorer som må kalibreres flere ganger årlig. Frem til i dag har det vært nødvendig å stanse prosessene og fjerne instrumentene. Med iTHERM TrustSens slipper du dette.

Sensorteknologi for IIoT

"Dette prisvinnende produktet er et viktig bidrag for gjennomføringen av fjerde industrielle revolusjonen (Industrial Internet of Things) på tvers av hele prosessindustrien", forklarer Jochen Köckler, CEO for Deutsche Messe. Prisen ble presentert under åpningen av Hannover-messen 2018 foran mange gjester, blant annet Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Hermes Award er en av verdens mest anerkjente teknologipriser, og blir gitt for produkter og prosesser som er innovative, effektive og forbedrer applikasjonene.

Jumo diraVIEW crop

Tydelig visning med JUMO diraVIEW

Viserinstrumentet er egnet til et bredt bruksområde innen ulike bransjer

Allsidig digitalt viserinstrument med LCD-display. Den nye displayserien JUMO diraVIEW brukes til visning av forskjellige prosessvariabler på stedet. Den intuitive bruken og konfigurasjonen i klartekst på enheten gir kortere oppstartstider og mulighet for å utføre justeringer uten bruksanvisning.

les mer...
Anders

Ny salgsingeniør hos Mitsubishi Electric Factory Automation

Anders Svendby har startet som teknisk selger hos Mitsubishi Electric Factory Automation med base i Drammen. 

les mer...
Avionr el crop

Gjennomførte Norges første elektriske flygning

Vil også legge til rette for billigere flybilletter

- Regjeringen har gitt Avinor i oppdrag å utvikle et program som skal legge til rette for introduksjon av elektriske fly i kommersiell luftfart. Det var en stor opplevelse å få bli med på denne flygningen og se at vi er i gang med utviklingen av framtidens luftfart, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

les mer...
SigumF P6 GLAS crop

Helautomatiske prøvetakere fra Maxx

Justering av prøvevolum er enkelt.

Sigum Fagerberg AS lanserer helautomatiske vannprøvetakere fra den tyske kvalitetsprodusenten Maxx. Maxx helautomatiske prøvetakere sikrer nøyaktige, pålitelige og dokumenterbare vannprøver for vann, avløp og industri.

les mer...