Festo digital crop

Gir en nye standard innen funksjonsintegrering

Endrer funksjon i en pneumatisk ventil ved hjelp av app

For første gang er det mulig å endre en ventilfunksjon i en pneumatisk ventil ved hjelp av software på en app, uten å endre hardware. Ved hjelp av Festo Motion Terminal kan man kombinerer fleksibilitet og standardisering.

Digitalisering vil forandre hvordan produksjon foregår. Festo har utviklet en standard løsning som enkelt kombinerer mekanikk, elektronikk og programvare i et "Cyber-fysiske system". Høy standardisering, maksimal fleksibilitet og tilpasningsevne øker produktiviteten og lønnsomheten gjennom hele designprosessen. Juster systemer raskt og kostnadseffektivt ved å trykke på en knapp, og dra nytte av forbedret energisparing.

Dette gir en nye standard innen funksjonsintegrering: en enkelt ventil erstatter funksjonen til over 50 forskjellige komponenter Opplev en helt ny type pneumatikk!

For å sikre langsiktig bærekraftighet bruker Festo Motion Terminal et integrert konsept for å sikre energieffektiv drift Dette gir deg som maskinbygger muligheter til å lage systemet ditt enda mer effektivt

Forhåndsdefinerte terskelverdier sørger for et presist og forebyggende vedlikehold. Standard-retningsventilfunksjoner som f.eks. 4/2, 4/3, 3/2 etc. kan endres så ofte og på hvilket tidspunkt du vil. Dermed er du ytterst fleksibel med kun én ventilterminal. Funksjoner som det er utviklet apper til:

  • Proporsjonal retningsventil
  • Proporsjonal trykkregulering
  • Modulbasert proporsjonal trykkregulering (tilgjengelig Q2/2018)
  • Tilførsel og eksos regulering
  • ECO kjøring
  • Standardverdi for syklustid
  • Valgbart trykknivå (ECO)
  • Soft Stop (tilgjengelig Q3/2018)
  • Lekkasje diagnose

Ytterligere informasjon finnes her; https://www.festo.com/vtem/no/cms/motion-terminal.htm?nmcmpid=bcf8ff3c7b58d3a84f290b265a4d0e84

 

Tavle årsmæte crop[1]

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.