Festo-Motion-Terminal-crop

Funksjonaliteten og fleksibilitet til pneumatikk løsninger vil øke betraktelig

En pneumatisk revolusjon

Festo har lansert en Motion Terminal som kan gi nytt liv til pneumatisk teknologi og ta tilbake markedsandeler fra andre teknologier. Første visning var under Hannover Messen. Motion Terminal kombinerer avansert ventil konstruksjon med elektroniske løsninger og informasjonsteknologien.

Funksjonaliteten og fleksibilitet til pneumatikk løsninger vil øke betraktelig. Dette er pneumatikkens svar på digitaliseringen. Festo har store forventninger til dette nye produktet.

Dr. Ansgar Kriwet, som er ansvarlig for salg sentralt i Festo, sa på en pressekonferanse. -  På samme måte som smarttelefonen har satt mobilkommunikasjonsmarkedet på hodet for et tiår siden, så vil Festo Motion Terminal ha samme innvirkning på automatiseringsteknologi. Den nye metoden for funksjonsintegrering, kombinert med programvareapps, vil forenkle hele verdikjeden, siden bare en maskinvare vil være nødvendig. Appene kan erstatte over 50 individuelle komponenter. Under den noe upretensiøse eksteriør og klassiske Festo produktdesign ligger teknisk forbedring basert på toppmoderne informasjonsteknologi.

Videre sa han: -Piezo-teknologi, integrerte slag- og trykksensorer sammen med kontroll ved hjelp av bevegelsesapplikasjoner, åpner helt nye perspektiver for maskiner og fabrikkprodusenter. Konvergens av mekanikk, elektronikk og programvare som er utnyttet i Festo Motion Terminal, vil endre et pneumatisk produkt til en ekte Industry 4.0-komponent.  Dette vil muliggjøre fleksibel produksjon.

I AMNYTT Hannover spesial utgaven hadde vi et intervju med en sentral utviklingsperson i Festo. Han omtalte også Motion Terminal. Hele intervjuet kan leses her; http://magazine.amnytt.no/amnytt-hannover-spesial-2017/0691727001494248516/p24

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.