Festo-Motion-Terminal-crop

Funksjonaliteten og fleksibilitet til pneumatikk løsninger vil øke betraktelig

En pneumatisk revolusjon

Festo har lansert en Motion Terminal som kan gi nytt liv til pneumatisk teknologi og ta tilbake markedsandeler fra andre teknologier. Første visning var under Hannover Messen. Motion Terminal kombinerer avansert ventil konstruksjon med elektroniske løsninger og informasjonsteknologien.

Funksjonaliteten og fleksibilitet til pneumatikk løsninger vil øke betraktelig. Dette er pneumatikkens svar på digitaliseringen. Festo har store forventninger til dette nye produktet.

Dr. Ansgar Kriwet, som er ansvarlig for salg sentralt i Festo, sa på en pressekonferanse. -  På samme måte som smarttelefonen har satt mobilkommunikasjonsmarkedet på hodet for et tiår siden, så vil Festo Motion Terminal ha samme innvirkning på automatiseringsteknologi. Den nye metoden for funksjonsintegrering, kombinert med programvareapps, vil forenkle hele verdikjeden, siden bare en maskinvare vil være nødvendig. Appene kan erstatte over 50 individuelle komponenter. Under den noe upretensiøse eksteriør og klassiske Festo produktdesign ligger teknisk forbedring basert på toppmoderne informasjonsteknologi.

Videre sa han: -Piezo-teknologi, integrerte slag- og trykksensorer sammen med kontroll ved hjelp av bevegelsesapplikasjoner, åpner helt nye perspektiver for maskiner og fabrikkprodusenter. Konvergens av mekanikk, elektronikk og programvare som er utnyttet i Festo Motion Terminal, vil endre et pneumatisk produkt til en ekte Industry 4.0-komponent.  Dette vil muliggjøre fleksibel produksjon.

I AMNYTT Hannover spesial utgaven hadde vi et intervju med en sentral utviklingsperson i Festo. Han omtalte også Motion Terminal. Hele intervjuet kan leses her; http://magazine.amnytt.no/amnytt-hannover-spesial-2017/0691727001494248516/p24

WAGO direct_industry crop

Bruk skyløsning til å ta frem nye forretningsmodeller

Viktigste virkemidlet for å kunne utnytte de nye optimaliseringspotensialene

Industri 4.0 og big data åpner uventede muligheter for produsenter og legger grunnlaget for lovende forretningsmodeller. Teknologien krever økt oppmerksomhet for datasikkerhet. Fleksible og intelligente tekniske løsninger som samler data på feltnivå og sender de til skyen, er grunnlaget for nye løsninger.

les mer...
Windows-bruker

OMRON lanserer en komplett løsning for IO-Link

Gjør det enklere å oppnå produktivitets- og effektivitetsfordelene

Omron har lagt til et omfattende utvalg av IO-Link produkter til den allerede omfattende automasjonsplattformen, noe som gir brukerne et praktisk og pålitelig alternativ for å implementere komplette IO-Link løsninger.

les mer...
Baumer Flex crop_edited-1

Effektiv og fleksibel væskebehandling med den nye Baumer FlexFlow-familien av strømnings- og temperatursensorer

Sensorene har IO-Link

Med sin FlexFlow-familie av strømnings- og temperatursensorer har Baumer utvidet sitt sortiment av prosessensorer. Basert på det kalorimetriske måleprinsippet kan FlexFlow-familien overvåke både strømningshastigheten og mediumtemperaturen.

les mer...
Assembly_GOT_Ch9_2_JPEG

Nytt kjøleaggregat hos SKF forbedrer energieffektiviteten

Teknologien gir en behovsstyrt kjøling

SKF har testet det nye kjøleaggregat Blue e+ fra Rittal. Resultatet er imponerende. Energieffektiviteten økte med 76,5 prosent, i tråd med de høye forventningene. – Det er en betydelig reduksjon på en enkelt enhet, og de som har sett resultatene har vært positive.

les mer...