Festo-Motion-Terminal-crop

Funksjonaliteten og fleksibilitet til pneumatikk løsninger vil øke betraktelig

En pneumatisk revolusjon

Festo har lansert en Motion Terminal som kan gi nytt liv til pneumatisk teknologi og ta tilbake markedsandeler fra andre teknologier. Første visning var under Hannover Messen. Motion Terminal kombinerer avansert ventil konstruksjon med elektroniske løsninger og informasjonsteknologien.

Funksjonaliteten og fleksibilitet til pneumatikk løsninger vil øke betraktelig. Dette er pneumatikkens svar på digitaliseringen. Festo har store forventninger til dette nye produktet.

Dr. Ansgar Kriwet, som er ansvarlig for salg sentralt i Festo, sa på en pressekonferanse. -  På samme måte som smarttelefonen har satt mobilkommunikasjonsmarkedet på hodet for et tiår siden, så vil Festo Motion Terminal ha samme innvirkning på automatiseringsteknologi. Den nye metoden for funksjonsintegrering, kombinert med programvareapps, vil forenkle hele verdikjeden, siden bare en maskinvare vil være nødvendig. Appene kan erstatte over 50 individuelle komponenter. Under den noe upretensiøse eksteriør og klassiske Festo produktdesign ligger teknisk forbedring basert på toppmoderne informasjonsteknologi.

Videre sa han: -Piezo-teknologi, integrerte slag- og trykksensorer sammen med kontroll ved hjelp av bevegelsesapplikasjoner, åpner helt nye perspektiver for maskiner og fabrikkprodusenter. Konvergens av mekanikk, elektronikk og programvare som er utnyttet i Festo Motion Terminal, vil endre et pneumatisk produkt til en ekte Industry 4.0-komponent.  Dette vil muliggjøre fleksibel produksjon.

I AMNYTT Hannover spesial utgaven hadde vi et intervju med en sentral utviklingsperson i Festo. Han omtalte også Motion Terminal. Hele intervjuet kan leses her; http://magazine.amnytt.no/amnytt-hannover-spesial-2017/0691727001494248516/p24

Goodtech Husquarna crop

Goodtech effektiviserer Husqvarna

Vist frem et nytt konsept

Goodtech har fått oppdraget med å hjelpe Husqvarna med å nå sitt mål om å bygge "Sveriges smartaste fabrik" innen 2020. Dette gjør vi ved å levere flere helautomatiske monteringslinjer for montasje av motorer til Husqvarna Manufacturing i Husqvarna.

les mer...
DNV Digital Twin 1 crop

Retningslinje for bekjempelse av cybertrusler i olje- og gassindustrien

Viktig for å redusere cyberrisiko og kostnader

Fordelene med digitalisering i olje- og gassektoren er omfattende, men medfører også sårbarheter for nye former for cyberangrep. Nesten 68 % av olje- og gasselskapene ble berørt av minst ett betydelig cyberangrep i 2016, og det antas at mange angrep ikke blir oppdaget eller offentliggjort.

les mer...
Mettler ACC crop

METTLER TOLEDO presenterer kalibrering på en ny måte

Kobler ytelsen til kundens vekt til de faktiske veietoleransene

Gir muligheter til innsparinger på materialer, avfall og ekstraarbeid. Tradisjonell kalibrering fokuserer, og med rette, på hvordan en veieenhet fungerer. Frem til i dag har imidlertid ikke enhetsytelsen vært knyttet til prosessen der veiingen spiller en rolle.

les mer...
2015. INDIA. AGRA. Agra ABB site, India.Foto: Gustav Mårtenss

ABB oppgraderer HVDC-link for Statkraft-selskap

Det oppgraderte MACH-kontrollsystemet fungerer som “hjernen” i HVDC-forbindelsen

ABB har vunnet en ordre fra Baltic Cable AB, et datterselskap av Statkraft, som er en av Europas ledende produsenter av fornybar kraft, for oppgradering av selskapets høyspent likestrøms (HVDC) kraftforbindelse. Den ligger i Østersjøen og forbinder kraftnettene i Tyskland og Sverige.

les mer...