Instrument ill crop

Elektroniske transmittere og instrumenter med få eller ingen bevegelige deler

Elektronikk gir nye muligheter innen instrumentering

En rekke spesialiserte instrumentteknologier har blitt utviklet de siste tiårene for å utnytte fysiske egenskaper som kan være korrelert med nivå eller flow.

Tidsskriftet Control gjennomførte en spørreundersøkelse som indikerer at brukerne, når det er mulig og praktisk, fortsetter å bevege seg fra mekaniske og elektromekaniske instrumenter mot elektroniske transmittere og instrumenter med få eller ingen bevegelige deler.  Denne trenden viser seg i økt bruk av Coriolis-, elektromagnetiske- og ultralyds-måler.

White Paperet fra Control prøver å gi en balansert fremstilling av teknologitrendene. Selv om rapporten ikke dekker alle tenkelige bruksområder, tror vi at det er mye nyttig informasjon å hente.

Last end White Paperet her.

Jan Eirik Schiøtz

Oppdag Industri 4.0 med intelligente Drives

I dag er frekvensomformere mer enn bare kraftprosessorer. Frekvensomformere kan fungere som sensorer og datainnsamling, som behandler, lagrer og analyserer data, og er derfor viktige elementer i moderne automasjonssystemer.

les mer...
KUKA rask crop

Roboter. Det er en for hver jobb, hvordan velge riktige den riktige

Roboter kommer nå i mange størrelser og konfigurasjoner, med to til syv akser. De kan gjøre enkelt eller komplisert arbeid, til og med kirurgi. For både fabrikk og prosessautomatisering, det er en som passer omtrent alle applikasjoner eller budsjett – hvor som helst kan produktiviteten forbedres ved å automatisere bevegelse av verktøy eller nyttelast, eller utføre produksjon oppgaver bedre eller raskere.

les mer...
How Industry is Using Cloud crop

Hvordan utnytter industrien nye data teknologier

Sammenligning av 2021-undersøkelsesdata om industriell sky-, edge- og fog-databehandling med en lignende 2019-undersøkelse viser hvordan pandemien forandrer industriens bruk av disse teknologiene.

les mer...
Whitepaper - How to Specify a Corrosion or Erosion Monitoring Sy

Hvordan spesifisere et korrosjons- eller erosjonsovervåking system

Online korrosjons- og erosjonsovervåkingssystemer er raskt i ferd med å bli industriens vanligste praksis innen olje og gass for å overvåke strukturer. De riktig overvåkingssystem vil levere kvaliteten og frekvensen av integritet målinger i sanntid til arbeidsplassen til de som trenger informasjonen for å operere anlegget mest mulig optimalt.

les mer...