a_0080842, a_0080934

Basert på aktiv kjøling som muliggjør ladestrøm opptil 500 A

E-mobilitet klar for hverdagen: Hurtiglading med ladestrøm opptil 500 A

Førere og produsenter av el-kjøretøyer forventer kortere ladetider, ettersom dette fører til bedre egnethet i hverdagen og større aksept for e-mobilitet generelt.

Med High Power Charging (HPC) har Phoenix Contact utviklet en ladeteknologi som lader batteriet for en rekkevidde på 10 mil på kun tre til fem minutter. Utgangspunktet er en høyytelsesladeplugg med intelligent kjøling som muliggjør ladestrøm opptil 500 A henholdsvis en ladeeffekt på 500 kW.

Ved hurtiglading har så langt kun ladestrøm opptil 200 A vært teknisk mulig. For meget rask lading kreves likevel betraktelig sterkere strøm. Med vanlig ladeteknikk ville dette ha ført til farlig overoppheting eller også større og uhåndterlige kabeldiametre.

HPC-teknologien fra Phoenix Contact er basert på en aktiv kjøling som muliggjør ladestrøm opptil 500 A, uten at det går ut over sikkerhet og håndterbarhet. Som kjølevæske benyttes en miljø- og vedlikeholdsvennlig vann-/glykolblanding. Den kjøler både ladeledningen og DC-effektkontaktene i kjøretøyets ladeplugg. På grunn av kontaktbærerens varmeledende egenskaper fungerer den også som kjøleelement. Integrerte temperatursensorer måler varmeutviklingen i sanntid. En kontroller evaluerer disse dataene, og regulerer kjøleytelsen etter behov. Dermed forhindres overoppheting pålitelig, samtidig som kjølingens energieffektivitet forbedres.

HPC-kjøretøyladepluggen, som er klar for levering fra midten av 2018, har sitt utgangspunkt i det veletablerte Combined Charging System for Europa og Nord-Amerika og er dermed komplett CCS-kompatibel. Utover dette er den vedlikeholdsvennlig, ettersom rammene til plugghodet og DC-effektkontaktene ved skader helt enkelt kan skiftes ut, uten at kjølevæske må tappes. De integrerte temperatur- og lekkasjesensorene gir høy sikkerhet. Også den fleksible og lett håndterlige HPC-ladekabelen advarer brukeren eller operatøren tidsnok mot sikkerhetsrisiko via en indikator som er integrert i kabelmantelen.

 

PHOENIX CONTACT AS ble etablert i 1987 og er et datterselskap av PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG i Tyskland, en av verdens ledende virksomheter innen elektronisk interface og industriell automatiseringsteknikk. Selskapet sysselsetter ca 15 000 medarbeidere i hele verden og har et nettverk med over 50 datterselskaper samt ca 30 representanter som ivaretar global salg og support. I 2016 var omsetningen på 1,97 milliarder €.

I Norge er vi 31 medarbeidere hvorav 28 i Oslo, 1 i Ulsteinvik, 1 i Trondheim og 1 i Porsgrunn. Vi lagerfører på vårt hovedkontor mer enn 5.000 artikler og kan derfor betjene våre kunder med rask, effektiv og teknisk god service.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...