Festo Bosch crop

Festos Motion Terminal, som vi anvender i en pakkemaskin er en viktig milepæl

Digitale nyskapelser lønner seg

For tredje gang på rad er Festo utnevnt som foretrukken leverandør til Bosch-konsernets Standardised Pneumatic Devices material group. Med denne prisen hedrer Bosch viktige leverandører for fremragende prestasjoner på områdene innovasjon, kvalitet og pålitelighet.

Oliver Merle (Director Materials Management, Bosch Packaging Technology) og Malte Ihlenfeld (Director Corporate Sector Purchasing and Logistics, Maintenance, Repair and Operations, Robert Bosch GmbH) overrakte prisen til Dr. Ansgar Kriwet (Member of the Management Board Sales, Festo) og sa: "Bosch streber etter å skape bæredyktige forretningsforbindelser og gjensidig vekst på verdensplan sammen med sine beste og mest nyskapende leverandører. Dette omfatter spesielt kriterier som global tilstedeværelse og nyskapende produkter og serviceytelser."

Festo har vært en slik partner for Bosch siden 2015. "Festos aktiviteter innenfor digitaliseringen av industriapplikasjoner er meget viktige for Bosch. Festos Motion Terminal, som vi anvender i en pakkemaskin som utviklingspartner, er en viktig milepæl," tilføyer Oliver Merle.

"Det som driver oss, er de høye standardene som våre kunder setter for våre prestasjoner," svarte Dr. Ansgar Kriwet, og tilføyde: "Denne prisen er en stadig påminnelse om at vi får vist vårt potensiale, spesielt innenfor digital pneumatikk og automasjonsteknologi."

Sertifikatet ble overrakt under et besøk fra innkjøpsjefer i Bosch-konsernet til Festos Teknologifabrikk i Ostfildern-Scharnhausen, Tyskland.

Om Festo:

Festo AG er en global aktør og et uavhengig  familieeid selskap med hovedkvarter i Esslingen am Neckar, Tyskland. Selskapet leverer pneumatisk og elektrisk automasjonsteknologi til 300.000 kunder innenfor fabrikks- og prosessautomasjon i mer enn 40 industrier. Produktene og serviceytelsene fås i 176 land. Med omkring 18.800 medarbeidere i mer enn 250 filialer i 61 land på verdensplan hadde Festo en omsetning på ca. 2,74 mia. euro i 2016. Hvert år investeres ca. 8 % av denne omsetningen i forskning og utvikling. I den lærende virksomheten investeres ca. 1,5 % av omsetningen i grunnleggende og videregående utdannelse. Og utdannelse gis ikke kun til Festos eget personale – Festo Didactic SE leverer også grunnleggende og videregående utdannelsesprogrammer innenfor området automasjonsteknologi til kunder, studenter og praktikanter.

Om Bosch:

Bosch-konsernet er en førende internasjonal virksomhet med fokus på teknikk og serviceytelser. Konsernet har ca. 390.000 ansatte på verdensplan (pr. 31. desember 2016). I 2016 opnådde virksomheten en omsetning på 73,1 mia. euro. Bosch-konsernet er oppdelt i fire forretningsområder: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods og Energy and Building Technology. Som førende IoT-virksomhet tilbyr Bosch innovative løsninger til smart homes, smart cities, connected mobility og connected industry. Med sin kompetanse innenfor sensorteknologi, software og serviceytelser samt sin egen IoT-cloud, kan virksomheten tilby kundene relaterte løsninger på tvers av domener fra en og samme leverandør. Det er Bosch-konsernets strategiske mål å skape løsninger til det relaterte liv og forbedre livskvaliteten over hele verden med produkter og serviceytelser som er innovative og vekker begeistring. Kort sagt, Bosch skaper teknologi som er “Invented for life”. Bosch-konsernet omfatter Robert Bosch GmbH og ca. 440 datter- og regionalselskaper i ca. 60 land. Inkl. salgs- og servicepartnere dekker Bosch’s internasjonale produksjons-, utviklings- og salgsnettverk nesten alle land i verden. Grunnlaget for virksomhetens fremtidige vekst er dens innovative styrke. Bosch har 59.000 ansatte innenfor forskning og utvikling på 120 lokasjoner over hele verden.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.