Peter korrigert crop

Frittstående leverandør, og kan utvikle løsninger mot alle kontrollsystemer

Blir en sterk organisasjon

1. mars ble det offentlig gjort at Schneider Electric overtok 60 prosent av eierdelen i AVEVA, som er et stort internasjonalt engineeringsselskap innen industriell programvare. Da var det klart at alle aktuelle konkurransemyndigheter hadde godkjent oppkjøpet. 

Programvaredelen av Schneider Electric, som Wonderware og Citect, blir nå en del av det nye AVEVA. På verdensbasis vil det nye selskapet ha om lag 5 000 medarbeidere.

Nå får vår virksomhet en global ledelse, forteller Peter Karlsson til AMNYTT. Han er General Manager for Schneider Electric Software Scandinavia. AVEVA er et eget foretak, med hovedkontor i England. Den nye organisasjonen i Norge for nærmere 70 ansatte. Det er betydelig mer enn de personene som har hatt ansvar for Wonderware i Norge.

Wonderware og Citect er sterke merkevare navn innen HMI og SCADA. AVEVA har omfattende virksomhet innen engineering og simulering. I Norge er det offshore rettet virksomhet som har vært mest fremtredende for AVEVA, i Sverige er det marin virksomhet som har dominert.

Det er for tidlig å si hvorledes ledelsesstrukturen i Skandinavia vil bli. Foreløpig er vi ikke endret noe på organisasjonen. I første omgang skal alle formaliteter og finansielle systemer på plass. Senere i år vil nok vi få på plass de organisatoriske endringene, mener Karlsson

Mer komplett tilbud

Når vi nå får pakketert produkter, løsninger og tjenester i det nye firmaet, vil vi komme styrket ur, mener Karlsson. Programvarene fra Schneider og enegineeringsløsningene fra AVEVA er komplementære og passer godt inn i Eco Struxure konseptet til Schneider. AVEVAs løsninger blir et tredje og øverste lag i Schneider Electrics produktportefølje. Men i utgangspunktet blir jo AVEVA en frittstående leverandør, og kan utvikle løsninger mot alle aktuelle kontroll- og MES systemer.

Kan hjelpe til med den digitale transformasjon

Wonderware feiret sitt 30 års jubileum i fjor. Programvare delen av AVEVA vil fortsette som tidligere, med samme kjernevirksomhet, forteller Karlsson. I den nye organisasjonen vil partnerstrategien bli forsterket. Wonderware og Citect er kjent for å ah åpne løsninger, som kan enkelt kan kombineres med andre systemer. Denne styrken vil vi beholde. For å forenkle sluttbrukerens hverdag er vår strategi at HMI/SCADA løsninger skal få felles grafisk grensesnitt. Da spiller det ingen rolle hvilke leverandører eller systemer som et foretak har installert.

Karlsson mener det nye selskapet er godt rigget for å kunne hjelpe bedriftene i overgangen til den digitale hverdag. Digitaliseringen gir bedriftene store muligheter. Men det er også store fallgruver. Men bedriften må starte overgangen til digitalisering i dag. det er ikke behov for å revolusjonere alle systemer i bedriften, sier Karlsson. Det viktigste er å starte prosessen, og skaffe seg kunnskap og erfaring.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.