Njord A Thomas Sola - Statoil crop

Kontrakten omfatter de fleste av segmentene Autek jobber i. Foto Thomas Sola

Autek tildelt feltinstrument kontrakten til NJORD A PLATFORM UPGRADE Prosjekt

Autek har blitt tildelt av Kværner på vegne av Equinor kontrakten for Felt Instrumentering. Dette er en strategisk meget viktig kontrakt for Autek

Vi etablerte oss i Stavanger da oljeprisen var lav, og nå har vi vunnet en stor kontrakt, sier Helge Larsen. Han er avdelingsleder i Stavanger for drammensfirmaet Autek, en familiebedrift som leverer produkter og tjenester innen trykk-, temperatur-, nivå- og gjennomstrømmingsytemer innen olje og gass.  – Vårt firma valgte å satse selv om oljenedturen fortsatte. Det har betalt seg nå, sier Larsen.

I kontrakten inngår:

  • trykk
  • temperatur
  • nivå
  • flow Instrumentering  
  • samt sammenstilling / montasje av systemer.

Kontrakten omfatter de fleste av segmentene Autek jobber i, kommenter Helge Larsen, avdelingsleder Autek Vest.

Vi får med denne tildelingen anledning til å utøve vår tekniske ekspertise sammen med å bevise våre styrker innen prosjekt gjennomføring, fleksibilitet og dokumentasjonsarbeid. Autek er virkelig stolte og ydmyke av den tilliten vi blir vist med signeringen og ser frem til et fruktbart samarbeid og gjennomføring av prosjektet.

Denne type oppdrag er vår organisasjon virkelig rigget for, avslutter Larsen entusiastisk. Arbeidet er allerede i gang og strekker seg frem til 2020.

Njord er et oljefelt i Norskehavet, 30 km vest for Draugen. Njord A-plattformen ble satt i drift i 1997, men stengt ned i 2016 på grunn av strukturelle problemer med plattformen. Den skal settes i gang igjen i 2020, og skal også betjene satellittfeltet Hyme.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.