AMNYTT Nr 6 crop_edited-1

Utviklingen nå mer omfattende enn for kort tid siden

AMNYTT 06 2017 er distribuert

Det ser ut til at de fleste piler for norsk økonomi og industri peker oppover. Næringslivet har vist en formidabel evne til å tilpasse seg nye rammebetingelser. Fagfolk har flyttet på seg og omstilt seg til nye bransjer.

All denne innsatsen har gjort Norge til et mer konkurransedyktig land enn før 2014. Alle i industrien skal ha ære av jobbens om er gjort.

Men som så ofte, nytter det ikke å hvile på laurbærene. Det teknologiske utviklingstog raser fremover med uforminsket kraft. Faktisk er utviklingen nå mer omfattende enn for kort tid siden. Årsaken er at nå ser de fleste leverandører hvilken vei digitaliseringsutviklingen går.

Last ned AMNYTT nr. 6 2017 her

Smart messe 2 650

SMART Industri

Det var få som markedsførte digitalisering, men noen hederlige unntak fantes

Under messen Smart Industri som ble arrangert 17. til 19. april var det mye tradisjonell industri, og litt smarte løsninger. I de siste årene er vi blitt vant til å se Industy 4.0 og digitalisering på de fleste stands. Det var ikke tilfelle denne gangen.

les mer...
NEK Karoline er verdens første elektriske fiskefartøy crop

Et stort steg for elektrisk sjøfart

Har faktisk gått over all forventning

Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) har gjennomførte det første møtet i Landstrømsforum. Det ble klart at man har langt igjen om klimamålene skal nås i 2030, men utfordringene har en løsning.

les mer...
Rittal Secarex AC 15_fri crop

Forbedret kuttemaskin for DIN-profilskinner fra Rittal Automation Systems

Forenkler mange av de oppgavene som tidligere måtte utføres manuelt

Selv om vi har automatiserte løsninger, utføres fremdeles mye manuelt arbeid når det gjelder bearbeiding av kobberskinner, profilskinner og kabelkanaler i produksjon av apparatskap.

les mer...
wago 221-613 crop

Ny WAGO 221 åpningsbar koblingsklemme for 6 mm²

Mulig å kontrollere koblingen visuelt

Lettere, raskere og sikrere: Disse tre egenskapene karakteriserer WAGOs 221-serie koblingsklemmer. Åpne hendelen, sett inn lederen og trykk hendelen tilbake - ferdig.

les mer...