Wago-Aex-crop

Flere land har sine egne spesifikke retningslinjer

Amerikansk AEx sertifisering for WAGO I/O-system serie 750

Med denne nye AEx-sertifiseringen imøtekommer WAGO I/O serie 750 de økende sikkerhetskrav i USA og Canada. Eksplosiv atmosfære kan forkomme mange steder, ikke bare i kjemisk industri, gruver og olje og gass industri.

Men slik atmosfære kan også forekomme i tekstilindustrien eller ved prosessering av regenerative energier. Elektriske utstyr som monteres i slik atmosfære må oppfylle alle kravene til eksplosjonsbeskyttelse.

For å sikre maksimal sikkerhet har flere land sine egne spesifikke retningslinjer. AEx sertifikatet er basert på UL standarder vedtatt av NEC (National Electrical Code) og NFPA (National Fire Protection Association) publikasjon NFPA 70. Produksjon og testing av eksplosjonssikkert utstyr er beskrevet i UL 60079 som også er basis for sertifisering av Exi-moduler. Installasjon i forskjellige soner er sertifisert iflg. NEC Article 505-506 og CEC Article 18.

WAGO moduler påstemplet AEx merke er forventet klare for levering juli 2017.

WAGOs Ex-sertifiserte I/O-moduler rydder plass i styreskapet og sparer kostnader ved at det ikke lenger er krav til eksterne barrierer.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.