APX gardermoen crop

Dette er eksempel på Industri 4.0

Alle enheter er integrert for å oppnå en maksimal vareflyt

Nord-Europas mest automatiserte salatpakkeri er i drift på Gardermoen. Her produserer Ferskvarehuset, som har COOP som største medeier, opptil 1000 paller med grønnsalat hver uke, ved hjelp av Industri 4.0

APX Systems har utviklet og levert softwarepakkene - sD2 coding og robotstyringen APX Avatar. Ferskvarehuset var i full produksjon med løsningen sist høst. Det var kun et halvt år etter at APX Systems fikk oppdraget med å levere løsningen. Produksjonsutstyret er levert av Dynatec.

Produksjonsløsningen er helautomatisert

Både data- og vareflyt er automatisert fra råvaremottak til henteklart ferdigprodukt. Dette er eksempel på Industri 4.0, der alle enheter er integrert for å oppnå en maksimal vareflyt. Løsningen består av flere programmoduler. Gjennom integrasjon med SAP, hentes alle ordrer i løpet av natten. Basert på artikkeldata, med dens egenskaper, optimaliserer APX avatar neste dagsproduksjon.

I varemottaket blir råvarene kontrollert og kvalitetsjekket. Avvik mot råvareleverandør, blir dokumentert med egen app, knyttet til innkjøp. Avatar setter opp HMI på alle innveiingsstasjoner, og operatører blir instruert til å hente råvarer. Godkjent vare blir innveid før de transporteres videre inn til vasking og tørking

Robotene styres av APX Avatar.

Avanserte algoritmer i avatar, sørger for riktig beregning og plassering av kasser med ferdig vasket og tørket salat. De to buffer-robotene samarbeider og sørger for effektiv flyt. Ved posefylling overtar sD2 coding alt som har med merking og datafangst. Som siste instans, før pallemerking, står en ny robot klar, og bygger blandingspaller. Også denne er styrt av APX avatar. APX sin løsning, visioPLANNER, sørger for resepturhåndtering. eTrace tar vare på sporing i alle ledd.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.