BR-crop

Komplementære styrker

ABB overtar B&R

Tar lederskap i industriell automatisering. - Overtakelsen av B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) fyller ABBs historiske gap innen maskin- og fabrikkautomatiserin.

ABB offentliggjorde i dag overtakelsen av B&R, den største uavhengige leverandøren av produkt- og programvarebaserte og åpen arkitektur-løsninger for maskinstyring og fabrikkautomatisering i verden. B&R ble etablert i 1979 av Erwin Bernecker og Josef Rainer, og har hovedkvarter i Eggelsberg, Østerrike. De har mer enn 3000 ansatte, inkludert 1000 applikasjons- og programvareingeniører innen forskning og utvikling. Selskapet har virksomhet i 70 land og omsetter for mer enn 600 millioner dollar (1215/16) i et marked for maskinstyring og fabrikkautomatisering verdt 20 milliarder dollar. Ved å kombinere B&Rs innovative produkter, programvare og moderne løsninger for maskinstyring og fabrikkautomatisering med ABBs verdensledende tilbud innen roboter, prosessautomatisering, digitalisering og elektrifisering, vil kunder få et uslåelig tilbud innen industriell automatisering.

Gjennom oppkjøpet utvider ABB sitt lederskap innen industriell automatisering og blir unikt posisjonert for å gripe vekstmulighetene i den fjerde industrielle revolusjonen. I tillegg tar ABB et langt steg i utvidelsen av sin digitale portefølje gjennom å kombinere sin industrielt ledende portefølje av digitale løsninger, ABB Ability, med B&Rs sterke applikasjons- ogprogramvareplattformer,sin store installerte base og kundemasse og skreddersydde automatiseringsløsninger.

- B&R er en juvel innen maskinstyring og fabrikkautomatisering og denne kombinasjonen er en mulighet som bare kommer én gang i livet. Denne transaksjonen er en milepæl for ABB, ettersom B&R vil lukke et historisk gap i ABBs portefølje. Dette er en perfekt «match» og vil gjøre oss til den eneste leverandøren av industrielle løsninger som tilbyr hele spekteret av teknologi og programvareløsninger, fra måleteknikk, styring og aktuatorer til roboter, digitalisering og elektrifisering, sier konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

- Dette oppkjøpet passer perfekt inn i vår Next Level-strategi. Med vår unike, digitale portefølje og vår installerte base på mer enn 70 millioner tilkoplede enheter, 70 000 kontrollsystemer og nå mer enn tre millioner automatiserte maskiner og 27 000 fabrikkinstallasjoner i hele verden gjør at vår felles, globale kundebase kan gripe mulighetene som ligger i den fjerde industrielle revolusjonen, sier Spiesshofer.

- Denne kombinasjonen gir fantastiske muligheter for B&Rs kunder og ansatte. Vi er overbevist om at ABB tilbyr den beste plattformen for neste kapittel i vår veksthistorie. ABBs globale tilstedeværelse, digital tilbud og utfyllende portefølje vil være viktig for oss for å ytterligere akselerere vår innovasjonstakt og vekst, sier Josef Rainer, som var en av grunnleggerne av B&R.

- Dette er et sterkt signal til våre ansatte, ettersom virksomheten i Eggelsberg blir ABBs globale senter for maskinstyring og fabrikkautomatisering. Det viktigste for meg er at selskapene og menneskene utfyller hverandre så bra og at vår historiske lokalisering vil spille en nøkkelrolle, sier Erwin Bernecker, som var med på å etablere B&R.

Komplementære styrker

Med oppkjøpet vil ABB utvide tilbudet innenfor industriell automasjon, ved å integrere B&Rs innovative PLS-er, Industri-PC-er, servosystemer, programvare- og løsningssuite. ABB vil tilby sine kunder en unikt omfattende automatiseringsportefølje med åpen arkitektur.

B&R har vokst jevnt gjennom de siste to tiårene med en årlig vekstrate (CAGR) på elleve prosent. Inntektene er mer enn femdoblet siden 2000 til mer enn 600 millioner dollar (2015/16). Selskapet har en raskt voksende global kundebase på mer enn 4000 maskinprodusenter, en solid historikk i programvare og løsninger for automatisering og uovertruffen applikasjonsekspertise for kunder innen maskinstyring og fabrikkautomatisering.

Begge selskapene har komplementære porteføljer. ABB er en ledende leverandør av løsninger som betjener kunder innen energi, vann og avløp, industri, transport og infrastruktur. B&R er en ledende leverandør av løsninger til automatisering av maskiner og anlegg for industrier som plast, emballasje og næringsmiddel. Felles satsing på en åpen arkitektur øker kundens valg og fleksibilitet og legger til rette for tilkoblingsmuligheter i stadig mer digitaliserte industrier

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...