ABB Group Headquarters, Zurich, Switzerland

ABB styrkersin nummer to posisjon innen elektrifisering globalt

ABB kjøper GE Industrial Solutions

ABB annonserer at de har oppkjøptGE Industrial Solutions, GEs globale elektrifiseringsvirksomhet. GE Industrial Solutions har gode kundeforhold i over 100 land og en etablert installert base med sterke røtter i Nord-Amerika, ABBs største marked. GE Industrial Solutions har rundt 13 500 ansatte over hele verden.

Oppkjøpet styrker ABBs globale posisjon innen elektrifisering

  • GEs ikke-kjernevirksomhet med vesentlig verdiskapingspotensial innenfor ABB
  • Utvider ABBs tilgang til det nordamerikanske markedet gjennom dype kunderelasjoner, stor installert base og omfattende distribusjonsnett
  • Langvarig bruk av GE-brand er avtalt
  • Kjøpesum på 2,6 milliarder dollar
  • Mulighet for årlige kostnadssynergier på 200 millioner dollar
  • ABB og GE etablerer langsiktig, strategisk leveringssamarbeid for ABB-produkter
  • Operasjonell EPS (Earnings Per Share) øker første år
  • Endelig avgjørelse forventes i første kvartal 2018

I 2016 hadde GE Industrial Solutions en omsetning på rundt 2,7 milliarder dollar, med en operativ EBITDA-margin på ca. åtte prosent og en operativ EBITA-margin på ca. seks prosent. ABB kjøper GE Industrial Solutions for 2,6 milliarder dollar; transaksjonen vil foregå gradvis over ett år. ABB forventer å realisere om lag 200 millioner dollar av årlige kostnadssynergier i år fem, noe som vil være sentralt i å bringe GE Industrial Solutions til samme nivå som resten av bransjen. Som en del av transaksjonen og total verdiskaping har ABB og GE blitt enige om å etablere et langsiktig, strategisk leveringssamarbeid for GE Industrial Solutions-produkter og ABB-produkter som GE benytter i sine leveranser i dag.

- Med GE Industrial Solutions styrker vi vår nummer to posisjon innen elektrifisering globalt og utvider vår tilgang til det attraktive nordamerikanske markedet, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer. - Kombinert med det langsiktige, strategiske leveringssamarbeidet med GE, skaper denne transaksjonen betydelig verdi for våre aksjonærer.

Han legger til: - Sammen med GE Industrial Solutions-teamet vil vi gjennomføre våre godt etablerte planer på en disiplinert måte for å bringe denne virksomheten som en del av den globale ABB-familien tilbake til det etablerte nivået i bransjen. Med dette neste steget innen aktiv porteføljestyring fortsetter vi å endre ABBs fokus, i tråd med vår Next Level-strategi, ved å styrke konkurranseevnen, hovedsakelig på det nordamerikanske markedet, og redusere risikoen med en virksomhets tidligfase.

 - Denne kombinasjonen bringer to globale bedrifter sammen, som har et bredt spekter av elektriske sikkerhets- og distribusjonsprodukter, sier John Flannery, konsernesjef i GE. - ABB verdsetter våre ansatte, vår bransjekompetanse og vår evne til å operere i segmentene der vi har dybde og erfaring. GE vil også ha nytte av et utvidet, strategisk leveringssamarbeid med ABB nå som de to selskapene jobber sammen.

GE Industrial Solutions vil bli integrert i ABBs divisjon Electrification Products (EP), noe som resulterer i en unik global portefølje og et svært omfattende tilbud for nordamerikanske og globale kunder. De vil dra nytte av ABBs innovative teknologier og ABB AbilityTM digitale tilbud kombinert med GE Industrial Solutions' komplementære løsninger og markedsadgang. Inkludert i oppkjøpet er en langsiktig rett til å bruke merkevaren GE. ABB vil beholde GE Industrial Solutions-ledelsen og bygge videre på GEs erfarne salgsapparat. Når kjøpet er endelig gjennomført, vil denne transaksjonen ha en innledende demping på EPs operasjonelle EBITA-margin. ABB forplikter seg til å bringe EP tilbake til målmarginkorridoren på 15-19 prosent i løpet av 2020.

Tarak Mehta, president for ABBs EP-divisjon, sier: - Dette oppkjøpet styrker vår posisjon som partner for valg av elektrifisering globalt og i Nord-Amerika. Vi gleder oss til å samarbeide med GE Industrial Solutions' og ABBs kunder og kanalpartnere for å skape nye muligheter i dette svært attraktive kjernemarkedet for vår divisjon. Vi har en klar integrasjonsplan for å realisere synergiene av denne kombinasjonen og bringe vår samlede virksomhet tilbake i målmarginkorridoren i 2020.

ABBs EP-divisjon leverer hver dag over halvannen millioner produkter til kunder over hele verden gjennom et globalt nettverk av kanalpartnere og sluttkunder. EP tilbyr en omfattende portefølje av lav- og mellomspenningsprodukter og løsninger for en smartere, mer pålitelig flyt av strøm fra transformatorstasjon til stikkontakt.

På grunn av denne transaksjonen har ABB besluttet å sette det tidligere annonserte aksjegjenkjøpsprogrammet på vent.

Transaksjonen forventes å bli sluttført i første kvartal 2018, med forbehold for vanlige regulatoriske avvik. Credit Suisse og Dyal Co. fungerte som finansielle rådgivere for ABB og Davis Polk & Wardwell som juridiske rådgivere.

 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.

Schneider GFS crop

Banebrytende innen håndtering av elektro- og automasjonssystemer

Schneider Electric lanserer EcoConsult konsulenttjenester. Gjør anlegg mer stabile, effektive og bærekraftige. EcoConsulttjenestene leveres av et nordisk rådgiverteam som er dedikert til revisjon, evaluering og kartlegging av elektro- og automasjonsutstyr/-systemer. De benytter både ekspertise og banebrytende programvare med digital tvilling-teknologi.

Holla Goodtech crop

Goodtech og Wacker Chemicals fortsetter transformasjonen på Holla

Wacker Chemicals Norway AS har nylig valgt Goodtech til å gjennomføre oppgradering av kraftforsyning, samt kompensering og filtrering av strøm på sitt anlegg på Holla Industripark. Oppgraderingen muliggjør en fremtidig økning i effekt på ovn 4, samt fornyelse av all elektrisk utrustning, forbedret instrumentering, visualisering og kontroll av bryterne sammenlignet med dagens løsning.