Erneuerbare17

Bekreftet i studien utgitt av analysebyrået ARC Advisory Group

ABB fortsatt global markedsleder innen distribuerte styringssystemer

Med rundt 20 prosent markedsandel på tvers av bransjene i prosessindustrien er ABB den globale lederen innen digital, oppkoblet styring, ifølge studien «Distributed Control Systems Global Market 2016-2021».

ABB er fortsatt markedsleder innen såkalte distribuerte styringssystemer (DCS), bekreftet i studien utgitt av analysebyrået ARC Advisory Group. Ifølge selskapets analytikere har ABB beholdt den ledende posisjonen siden 1999. Studien tar hensyn til faktorer som markedsstørrelse, forventet salg, bransjestruktur, markedsandeler og leverandørprofiler.

ARC-studien fremhever også ABBs lansering av ABB AbilityTM, leverandørens enhetlige, digitale løsninger for en rekke bransjer. ABB Ability hjelper kunder innen kraft, vann og avløp, industrien, transport og infrastruktur å utvikle nye prosesser og forbedre eksisterende ved å gi innsikt i og optimalisere planlegging og styring i sanntid. Resultatene kan deretter mates inn i styringssystemene for å forbedre nøkkeltall som oppetid, hastighet og virkningsgrad.

- Med vår installerte base på over 70 millioner oppkoblede enheter og 70 000 styringssystemer kombinert med våre årlige investeringer i forskning og utvikling på halvannen milliard dollar, leder ABB industriens digitale skifte, sier Peter Terwiesch, leder for divisjon Industrial Automation i ABB.

260 operatørstasjoner i sving

ABB lederskap innen styringssystemer stammer fra utallige banebrytende prosjekter over hele verden. ABB Ability System 800xA spiller en nøkkelrolle for å sikre suksess for Sadara Chemical Company i Saudi Arabia, verdens største kjemikompleks som bygges i en fase. Overvåking og automatisering av hele produksjonsprosessen er helintegrert med System 800xA gjennom totalt 18 styringssystemer og 260 operatørstasjoner.

Integrasjonsmulighetene hjalp også Garpenberg i Sverige å bli en av verdens mest kosteffektive og moderne gruver. Heiser, valseverk, ventilasjon, drenering, koblingsstasjoner, transportbånd, knusere, malmlagre, vedlikehold, dokumenthåndtering og kommunikasjon er sømløst integrert i automatiseringssystemet. Og nylig har Emami Cement valgt System 800xA for å automatisere sin nye sementfabrikk, som vil bidra til å styrke infrastrukturveksten i India.

ABB Ability Symphony® Plus er for eksempel avgjørende for å integrere ny styringsteknologi for utslipp ved et kraftverk i Wisconsin i USA, for å beskytte verdensarven Venezia mot oversvømmelse ved å styre byens barrieresystem MOSE, for automatiserings- og elektroløsningen for Adani, verdens største solkraftverk på et og samme sted, i India, og for å gjøre det vietnamesiske vannverket Saigon Water Corporation i stand til å styre og drifte sin infrastruktur i sanntid, med betydelig reduksjon av vannsvinn.

Årets selskap

Den prestisjefylte anerkjennelsen av ARC kommer rett etter at konsulentbyrået Frost & Sullivan kåret ABB til årets selskap i 2017. De peker på at ABB setter standarden for digitalisering med sin portefølje av styringssystemer. Med sin bransjekunnskap og enestående digitale erfaring samarbeider ABB med sine kunder for å bidra til å løse deres behov og derved levere bærekraftig fremgang for kraft, vann og avløp og prosessindustrien.

ABB er en ledende leverandør av integrerte kraft- og automatiseringsløsninger med unik erfaring i samarbeid med industrien globalt og bidrar med forbedret drift og bærekraftige utvikling. ABB leverer integrerte og sikre digitale systemer, tjenester og løsninger for å automatisere og optimalisere ytelser i prosessindustrien og kraftbransjen.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.